Concurs_picnic circus_edited

CONCURS DE PINTURA, DIBUIX I GRAFFITI DE CIRC

HOMENATGE A JOAN SOLER-JOVÉ

El dia 20 de juny, al Picnic Circus Barcelona, volem inspirar a artistes de tot arreu a dibuixar, pintar, fer un mural i/o graffiti de circ amb un concurs obert sobre la temàtica del circ. Volem fer del Gasòmetre del Parc de la Barceloneta un espai atractiu de circ pels diferents treballs artístics.

 Vine i deixa’t inspirar pel circ !

Aquest és un concurs obert a tothom perquè vingueu a pintar al Parc de la Barceloneta. Podeu portar el vostre bloc, bastidor, cavallet, quadern o llibreta i pintar durant tota la jornada als artistes i malabaristes que estaran practicant i actuant allà al parc. Però si ja teniu un dibuix, pintura o mural, relacionat amb el circ, també el podeu portar o enviar una còpia i presentar-lo al concurs.  També podeu a partir d’ara començar a treballar en una nova obra, inclús simplement venir al Picnic Circus Barcelona a dibuixar esbossos i després acabar el vostre treball tranquil·lament per presentar-lo abans de la data límit. L’únic requisit per optar al concurs és que l’obra tingui com a tema: l’univers del circ.

El termini per enviar les obres relacionades amb el circ finalitza el 30 de juny de 2015. Les obres s’han d’enviar a: picniccircus@gmail.com. Un jurat que es convocarà durant el mes de juliol, valorarà totes les obres presentades i premiarà les millors amb uns lots de productes dels fabricants Royal Talens i Montana Colors. Els premis es donaran a finals de setembre i totes les obres premiades s’exposaran a la botiga de circ Papallona Circus Arts Shop i durant l’acte de lliurament dels premis.

Aquest concurs compta amb la col·laboració del fabricant de material de pintura i dibuix Royal Talens que oferirà els seus acrílics i retoladors de la línia Amsterdam perquè els pugueu provar i els utilitzeu per pintar allà mateix sobre un llenç de PVC de fins a 3 x 2 metres.

També comptem amb la col·laboració del fabricant de sprays Montana Colors que també oferirà el seu producte, 12 sprays a cadascú dels artistes participants que vulguin pintar en viu un mural de fins a 3,5 x 2 metres.

Per poder pintar i dibuixar amb els productes de Royal Talens i Montana Colors heu d’enviar un mail abans del dijous 18 de juny a picniccircus@gmail.com amb una mostra dels vostres treballs o del dibuix que vulgueu pintar el dia del Picnic Circus i dels colors de sprays que necessiteu o fareu servir (fins un màxim de 12), també podeu portar els vostres propis sprays sempre que siguin de Montana.

Les obres que es pinten amb els productes d’aquests dos fabricants les guardarà l’organització per exposar-les durant la Nit de Circ dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya el dia 30 de setembre de 2015, dia que lliurarem els premis d’aquest concurs als millors treballs presentats. I posteriorment aquestes obres seran posades a la venda per la botiga/galeria de circ Papallona Circus Arts Shop segons el preu acordat amb els artistes dels diferents treballs, sempre que l’artista estigui interessat.

Aquest concurs és un homenatge a l’artista Joan Soler-Jové

El circ sempre ha estat una font d’inspiració per pintors de renom arreu del món, com Renoir, Botero, Degàs, Chagall, Seurat, Cézanne, Goya, Picasso, Toulouse-Lautrec, Miró, Leger, Rolf Knie, Dalí, Joan Soler-Jové… que reten homenatge a aquest art fascinant i als seus protagonistes.

Aquest concurs també ret un homenatge, al dibuixant 
Joan Soler-Jové, pintor i artista català que ha dedicat la seva vida al circ, transmetent la seva passió i amor cap al circ i plasmant-lo amb les seves senzilles pinzellades amb uns dibuixos plens de vida i caràcter amb un estil propi i encisador.

Joan Soler-Jové (Barcelona, 1934), dibuixant i pintor, membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, ha tingut sempre una gran atenció envers l’espectacle del circ i els pallassos, i en especial per la figura de Charlie Rivel. Disposa d’un important patrimoni pictòric i literari, després de tota una vida seguint el circ i la trajectòria d’aquest pallasso cubellenc. Soler-Jové va organitzar diversos homenatges i memorials a la seva figura arreu de Catalunya i Europa, convertint-se en el biògraf gràfic d’aquest pallasso i preservant la seva figura.

Ara amb aquest concurs dedicat al circ volem homenatjar el treball d’en Soler-Jové, amb un reconeixement del seu treball i exemple d’artista que ha dedicat la seva vida al circ.

En Soler-Jové formarà part del jurat que es constituirà especialment durant el mes de juliol per valorar tots els treballs presentats durant la jornada del Picnic Circus Barcelona i premiar amb productes i material de pintura i alguna sorpresa més als artistes premiats.